Divulgació
Des del seu origen, Can Pinyonaire ha anat de la mà de la formació i la difusió del vitrall. A l’octubre de 2014 vam organitzar el primer seminari sobre conservació de vitralls de caràcter internacional a Catalunya: la trobada del Corpus Vitrearum Internacional. L’estiu de 2022 vam formar part de l’equip organitzador del Congrés i Fòrum Internacional del Corpus Vitrearum Medii Aevi, celebrat a Barcelona, reafirmant el nostre compromís amb la investigació i la divulgació del vitrall.
Actualment, no oferim cursos regulars, però mantenim el nostre compromís amb la formació mitjançant col·laboracions amb escoles, universitats i institucions. Cada any participem amb un seminari al Màster en Patrimoni de l’Església de la Facultat Antoni Gaudí, així com en el Mòdul 4. Fusta, ferro, vidre i condicionament tèrmic de GRETA.
Vidrieras históricas: estudio, catalogación y conservación

Este curso teórico práctico versará sobre la conservación y restauración de vidrieras desde muy distintas especialidades. Comenzará por el estudio científico de los materiales, hasta abordar cómo acceder a los pliegos de prescripciones técnicas sobre conservación y restauración de vidrieras preparando un ejemplo de licitación. Se estudiarán también distintos tipos de catalogación, inventario y registro de vidrieras y se presentarán distintas estrategias para su estudio histórico.
Escuela de Patrimonio Histórico de Nájera, Plaza de Santa María s/n. Nájera (La Rioja)
Curs de Mestratge en Construcció Tradicional

Ahir amb els alumnes del Curs de Mestratge en Construcció Tradicional vam fer un seminari en el millor dels escenaris, la Sala del Tinell de la Catedral de Girona. Després vam poder parlar de la restauració del vitrall de Sant Martí i Sant Francesc, i vam acabar amb una visita al Taller.
Com sempre un plaer tenir alumnes tant entusiastes ❤️ Gràcies @projectegreta i gràcies @patrimonicatedraldegirona
Presentació del llibre “L’art del vitrall”

Avui presentant «L’art del vitrall» de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona», a la @CatedralGirona
Amb la Dra Cañellas al millor escenari i amb la participació del vicepresident 2n de la @diputaciogirona Albert Piñeira. Gràcies a tots els que ho heu fet possible i en especial a tots els autors ❤️ @silvia.canellas.2022 @ngfavitralls @vilarovirajewells @vitrallsvila
30th International Colloquium Corpus Vitrearum

Catedral de Girona

Vitralls tessel·lats a FerroCalent

Projecte GRETA

Visita de tots els estudiants del Màster en Conservació de Vitralls i Gestió de Patrimoni de la Universitat de York a Catalunya

Presentamos oficialmente ARCOVE

Us presento el vitrall figuratiu més antic de Catalunya

34 trobada d’Artesans, Antiquaris i Brocanters

També participem a la exposició de La Carbonera.
L’art del vitrall, nova proposta audiovisual per a la col·lecció permanent
@Karavan Films
Artes de la Construcción 2019

Xerrada sobre els vitralls de la Catedral de Girona amb l’Associació de veïns del Barri Vell

York Glaziers Trust & Barley Studio

Reiner Meindl al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

Curs de Mestratge en Construcció Tradicional

Conferència “La taula de vitraller de Girona. El mestre del presbiteri i els mestres vitrallers medievals”

El Vitraller de la Catedral

Taller de Vitralls

Aquest és el resultat del curs de pintura sobre vidre per a un nen i un adult a la Biblioteca de St Gregori, divendres passat.
Vitralls. La llum de la Catedral de Girona

Els vitralls gironins segueixen els corrents europeus de l’època i es troben entre els de més qualitat i vàlua de la vitralleria catalana. L’exposició explora l’evolució tècnica del vitrall en la seva execució partint del primer conjunt de fragments d’autor inconegut que serviren per decorar l’absis de la Catedral i els fragments de la girola atribuïts al mestre vitraller Guillem de Letumgard.
Jornada sobre el valor històric del vitrall i els seus problemes de conservació.
Glazing on White-Washed Tables / Vitralls sobre taules de vitraller

Si bien hay que reconocer que es probable que hayan tenido variaciones en las prácticas a lo largo del tiempo ya través de las diversas regiones, esta pieza sigue siendo una de las evidencias físicas más importantes para la comprensión de la forma de trabajar de los vidrieros medievales. Aunque no es única, su tamaño, su estado de conservación y la supervivencia de las vidrieras realizadas sobre ella, hacen que sea un objeto de un valor inestimable en la comprensión del arte del vidriero medieval.n nDel Prólogo de Sarah Brown, Universdad de York.